

VANADOO
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Biostymulator VANADOO produkowany jest według unikalnej receptury INTERMAG.
Zawiera biodostępny, organiczny związek wanadu w postaci unikalnej molekuły aVADIUM® o właściwościach biostymulujących. VANADOO przeznaczony jest do stosowania dolistnego.
Biostymulator niemikrobiologiczny.
- ZWIĘKSZA ZAWARTOŚĆ CUKRÓW W ORGANACH SPICHRZOWYCH
- ZWIĘKSZA MASĘ I JAKOŚĆ PODZIEMNYCH CZĘŚCI ROŚLIN
- POPRAWIA BRODAWKOWANIE ROŚLIN MOTYLKOWATYCH
Oświadczenia:
Poprawia cechy jakościowe:
- zwiększa zawartości substancji zapasowych i cukrów w częściach przeznaczonych do zbioru
- zwiększa ilości plonu
- poprawia parametry jakościowe plonu
Składniki: avadium1 (CAS: 1227211-66-6), wodorotlenek magnezu1 (CAS: 1309-42-8), kwas siarkowy1 (CAS: 7664-93-9), 2-aminoetanol1 (CAS: 141-43-5).
Gdzie: 1Pierwotne surowce i mieszaniny
Instrukcje dotyczące stosowania:
Zabiegi dolistne:
VANADOO stosować nalistnie w postaci roztworu wodnego. Może być stosowany łącznie z innymi preparatami po sprawdzeniu możliwości mieszania. W trakcie zabiegów unikać dużego nasłonecznienia, wysokiej temperatury oraz wiatru powodującego znoszenie kropel.
Produkt przeznaczony dla użytkowników profesjonalnych.
Przygotowanie roztworu: Do zbiornika wlać ½–2/3 potrzebnej ilości wody, dodać VANADOO przy włączonym mieszadle.
Podobnie wprowadzać inne dopuszczone i zalecane składniki roztworu, zgodnie z ich instrukcjami stosowania.
Zbiornik uzupełnić wodą. Ciecz zużyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Jednorazowa dawka nawozu: 0,25 l/ha.
Terminy stosowania dla wybranych gatunków (♦ optymalne, ◇ opcjonalne):
Ziemniak: ♦ początek wzrostu pędów i liści, ♦ początek wzrostu bulw, ◇ bulwy osiągają ok. 50% finalnej masy.
Burak cukrowy: ♦ początek rozwoju liści, ♦ początek zakrywania międzyrzędzi, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Seler: ♦ rozwój liści po przyjęciu się rozsady, ♦ początek rozwoju korzenia spichrzowego, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Marchew: ♦ początek rozwoju liści, ♦ początek rozwoju korzenia spichrzowego, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Pietruszka: ♦ początek rozwoju liści, ♦ początek rozwoju korzenia spichrzowego, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Pasternak: ♦ początek rozwoju liści, ♦ początek rozwoju korzenia spichrzowego, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Burak ćwikłowy: ♦ początek rozwoju liści, ♦ początek zakrywania międzyrzędzi, ◇ rozwój korzenia spichrzowego.
Cebula: ♦ początek wzrostu liści, ♦ początek formowania się główki, ♦ główka osiąga 30-50% typowej wielkości.
Czosnek: ♦ początek wzrostu liści, ♦ początek formowania się główki, ♦ główka osiąga 30-50% typowej wielkości.
Rośliny strączkowe: ♦ rozwój pierwszych liści właściwych, ♦ początek wzrostu pędów.
Soja: ♦ rozwój pierwszych liści właściwych, ♦ początek wzrostu pędów.
Groch: ♦ początek rozwoju liści, ♦ przed rozwojem pąków kwiatowych.
Fasola: ♦ początek rozwoju liści, ♦ przed rozwojem pąków kwiatowych.