Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Zamawiając produkt w przedsprzedaży, rezerwujesz go, aby mieć pewność, że będziesz wśród pierwszych osób, które otrzymają produkt po dacie rozpoczęcia jego sprzedaży z nowej, świeżej partii produkcyjnej. Planowana data wysyłki złożonych zamówień : 08.04.2024.
PRIMSEEDBIOM Soja to inokulant przeznaczony do zaprawiania nasion soi w procesie przygotowania materiału siewnego do siewu.
PRIMSEEDBIOM Soja zapewnia:
Równomierne i trwałe pokrycie nasion soi – biopolimerowe dodatki formulacyjne poprawiają przyczepność mikroorganizmów do nasion soi
Efektywne tworzenie brodawek na systemie korzeniowym soi nawet w gorszych warunkach klimatyczno-glebowych – konodulator ułatwia i przyspiesza proces infekcji systemu korzeniowego przez bakterie brodawkowe
Wydajne wiązanie azotu atmosferycznego – dzięki substancją wspierającym proces wiązania azotu na poziomie molekularnym
SKŁAD INOKULANTU
ZAWARTOŚĆ
Bradyrhizobium japonicum Bradyrhizobium elkanii
6x109 jtk/ml
Bakterie z rodzaju Bradyrhizobium pochodzą z naturalnego środowiska glebowego. Inokulant PRIMSEED BIOM Soja nie zawiera mikroorganizmów modyfikowanych genetycznie.
PRIMSEED BIOM Soja zawiera składniki formulacyjne wspierające proces brodawkowania i wiązania azotu atmosferycznego przez bakterie symbiotyczne.
Stosowanie:
PRIMSEEDBIOM Soja stosować do zaprawiania nasion soi w procesie przygotowania materiału siewnego do siewu.
Dawka biopreparatu, ilość cieczy roboczej:
0,2 l/100 kg nasion soi Łączna zalecana ilość cieczy użytkowej na 100 kg nasion: 1-1,2 l (0,2 l PRIMSEEDBIOM Soja + 0,8-1 l wody, w zależności od jakości materiału siewnego tj. wielkości i czystości nasion)
Uwagi:
zaprawianie nasion:
przy użyciu zaprawiarek do materiału siewnego
przy zastosowaniu mieszalników mechanicznych
Instrukcja przygotowania cieczy roboczej i stosowania:
Przed użyciem, PRIMSEED BIOM Soja należy dokładnie wymieszać przez kilkukrotne odwrócenie pojemnika i energiczne wstrząśnięcie. Do sporządzenia cieczy roboczej najlepiej jest używać wody odchlorowanej i czystych pojemników. Odmierzyć dokładnie konieczną do zaprawiania określonej masy nasion ilość inokulantu i wody. Cieczą roboczą należy dokładnie pokryć nasiona soi. Proces zaprawiania prowadzić w temperaturze od +4 do + 24oC, w czasie zaprawiania unikać bezpośredniego działania promieniowania słonecznego, zabieg najlepiej wykonać w cieniu. Zaprawione nasiona chronić przed światłem słonecznym. Nasiona wysiać do 24 godzin po zaprawieniu. Inokulantu nie mieszać z substancjami o właściwościach bakteriostycznych lub bakteriobójczych, np. związki miedzi, związki srebra, H2O2 i inne.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.